top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraBoB

Náš první festival




Je jaro 2018 a je před námi léto, pro BBB první léto, kdy se bude prezentovat na velkých Burgerových festivalech.


Vše začíná již na jaře nákupem a vybavením prodejního stánku. Stokrát jsem si kreslil plánky/náčrtky/rozmístění vybavení uvnitř. Přitom taková blbost, stánek 3x3m, ale i v něm člověk nesmí nic opomenout. Před ostrým provozem jsem si stánek párkrát postavil nanečisto a vyzkoušel jestli se pracovní cesty pracovníků nijak nekříží, a že vše má své dostupné místo. Zároveň kalkuluji kapacitu prodeje a na náš první den si chystám neuvěřitelných 300 burgerů k prodeji.


Den akce, dodávkou navezené vybavení a potraviny začínají nabývat tvar a já zjišťuji rady od okolních stánků - 300 burgerů?, to máš za dopoledne pryč.

Znám své možnosti a doporučované počty min. 600 burgerů mi přijdou jako sci-fi. Nicméně si říkám, při nejhorším mám připravené burgery na další den, které bych mohl využít.


Je 10:00 festival oficiálně začíná a první návštěvníci se rozhlížejí po stáncích, který burger ochutnají. Ostřílení stánkaři již lákají své první zákazníky a po chvíli se i u nás začínají zastavovat lidé ve stále větším a větším počtu. Všichni jsou spokojeni a nic nám nechybí. Uff.

V tuto chvíli si říkám jak jsem si vše správně zkalkuloval, a že takovým tempem 300 plánovaných burgerů bude akorát. Nicméně přišla třetí odpolední hodina a fronta, která se během dne zvětšovala/změnšovala najednou už jenom roste, a to do rozměrů, že už ani nestíhám sledovat kde končí. Po hodině je jasné, že naše příprava na první den padne a z velké části i příprava na den druhý.


Náš tým se během největšího frmolu sladil takovým způsobem, že jsme vydávali jeden burger za druhým a na konci dne jsme můj odhad překonali téměř dvojásob. Čili rychle zpátky, a třeba dodělat omáčky/maso na další den. Připomíná mi to první dny otevření stánku, do postele se dostávám brzy ráno a po pár hodinách začiná vše nanovo. Druhý den se opakuje scénář prvního dne a třetí den v neděli ve čtyři hodiny odpoledne prodáváme poslední burger a končíme. Vyřízení po třech dnech, ale spokojeni díky všem kladným recenzím od spokojených zákazníků.


To vše završí vyhlašování výsledků, kde jsme mezi 25, z velké části ostřílenými stánkaři/restauracemi získali 3. místo.


Tak to byl náš první festival. Díky :)


BoB

64 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page